Mikäli tavoittelet lisää vierailijoita verkkosivuillesi, haluat kasvattaa myyntiä, kerätä enemmän liidejä, kerryttää useampia yhteydenottoja tai saada ihmiset palaamaan sivustollesi uudestaan ja uudestaan, oikein toteutettu hakusanamainonta on kustannustehokas keino saavuttaa toiminnallesi oleellisimmat tavoitteet.

Miksi hakusanamainonta kannattaa?

Hakusanamainonta eli SEM (sanoista Search Engine Marketing) on yksi digitaalisen mainonnan kulmakivistä. Googlen hakuverkoissa tätä palvelua tarjoaa Google Ads, monipuolinen mainosten luonnin ja hallinnan työkalu, jonka avulla mainostajan on mahdollista päästä hakutulosten paraatipaikoille.

Tärkein tavoite hakusanamainonnassa on nimensä mukaisesti löytyä hakutulosten joukosta, eli nousta esiin potentiaalisille asiakkaille silloin, kun hän googlaa yrityksen palveluihin tai tuotteisiin liittyvillä hakusanoilla. Sijoittuminen Googlen hakutulosten ensimmäiselle sivulle on äärimmäisen tärkeää, sillä häviävän pieni osuus käyttäjistä vaivautuu siirtymään edes toiselle sivulle löytääkseen vastauksia hakuihinsa.

Toimintamallinsa takia hakusanamainonta on esimerkiksi lehti-, televisio- tai Display -mainontaa lähempänä varsinaista ostopäätöstä ja se tekee siitä erittäin tehokkaan mainonnan muodon. Hakusanamainonta kohdistetaan henkilöille, jotka ovat jo osoittaneet kiinnostuksensa hakemaansa aihetta kohtaan.

Missä hakusanamainos näkyy?

Hakusanamainokset näkyvät Googlen hakutuloksissa useilla eri paikoilla, osuvimmat ja laadukkaimmat heti sivun ylälaidassa. Nämä ylärivin mainokset näkyvätkin jo ennen kuin maksuttomat, eli orgaaniset hakutulokset!

Potentiaalisille asiakkaille esitettävät mainokset valikoituvat käytetyn hakusanan, sijainnin, ja asetetun mainosbudjetin perusteella. Mainontaa voidaan rajata tehokkaasti mm. maantieteellisen sijainnin perusteella, jotta espoolaisen leipomon mainokset eivät turhaan näy toiminta-alueen ulkopuolella.

Hinnoitteluperuste

Google Ads -mainonta on kustannustehokas kanava markkinointiin. Päivittäin tai kuukausittain käytettävä budjetti on täysin asiakkaan päätettävissä, ja sitä voidaan muokata joustavasti esimerkiksi sesonkivaihteluiden mukaan. Hakusanamainonta toimii klikkauskohtaisella hinnoittelulla (CPC = cost per click), eli mainosbudjettia veloitetaan vasta siinä vaiheessa, kun joku klikkaa mainosta.

Yksiselitteistä hintaa klikkaukselle on mahdotonta antaa, sillä hakusanamainosten hinnoittelu tapahtuu huutokauppaperiaatteen mukaisesti ja vaihtelee mm. yksittäisen hakusanan kilpailutilanteen, sekä siihen liitetyn mainoksen laadun ja osuvuuden perusteella.

Miten hakusanamainonta tukee mainonnan kokonaisuutta?

Google Ads kampanjat tukevat loistavasti muissa kanavissa tapahtuvaa markkinointia. Suosittelemme vahvasti Ads -mainostilin linkittämistä Google Analyticsin kanssa ja toteutamme tämän lähtökohtaisesti aina ennen mainonnan aloittamista. Analytiikan avulla mainonnan tuloksia pystytään seuraamaan tarkasti, sekä vertailemaan muiden, esimerkiksi sosiaalisen median kampanjoiden tulosten kanssa.