Title Image

Hakukoneoptimointi

Hakukoneystävälliset sivustot

Nostaa sivustosi kävijämäärää

Mitä hakukoneoptimointi on?

Sivuston muokkaamimem hakukoneystävällisempään muotoon

Lisää kävijöitä

Kun sivuston sijoitus hakutuloksissa paranee, sivuston kävijämäärä kasvaa

Tarkoituksena kasvattaa nimenomaan yrityksenne kohderyhmään kuuluvien kävijöiden määrää

Kasvavat kävijämäärät takaavat kasvavan tuoton.

Hakukoneoptimointi ja hakusanamainonta

Hakukoneoptimointia ei tule sekoittaa hakusanamainontaan. Hakusanamainonta on maksettua mainontaa verkossa, kun taas hakukoneoptimoinnilla tavoitellaan parempia sijoituksia nimenomaan luonnollisen haun puolelta (ns. ilmaiset klikkaukset). Parhaita tuloksia saadaan kuitenkin aikaan hyödyntämällä molempia toimenpiteitä samanaikaisesti tiiviissä yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa.

Kohdennettua markkinointia

Hakukoneoptimoinnilla sivusto pyritään nostamaan näkyviin juuri niillä avainsanoilla, joilla kohderyhmään kuuluvat henkilöt hakevat tietoa eri yritysten palveluista ja tuotteista verkossa. Tarkoituksena on kasvattaa nimenomaan yrityksen kohderyhmään kuuluvien kävijöiden määrää. Näin on saavutettavissa enemmän oikeanlaista ja toivottua huomiota, sekä sitä kautta lisää potentiaalisia asiakkaita yrityksen verkkosivuille.

Hakukoneoptimoinnin toteutus

Käytännössä hakokoneoptimointia toteutetaan useilla eri keinoilla, kuten tekemällä tarvittavia toimenpiteitä ja muutoksia sivuston sisältöön ja koodipohjaan. Päämääränä on haluttujen sivujen sijoitusten nostaminen hakukoneiden hakutuloksissa. Kun sijoitus hakutuloksissa paranee, moninkertaistuvat myös mahdollisuudet huomattavasti suurempien kävijämäärien saavuttamiseen.

Hakukoneoptimointi on pitkän linjan työtä

Hakukoneoptimointi ei ole yksittäinen toimenpide, vaan jatkuva prosessi, jota kehitetään pitkäjänteisellä työllä. Hakukoneoptimointi on aikaa vievää, mutta sen toteuttamisesta on pitkäaikaista hyötyä. Oikein toteutetun projektin osia ovat esimerkiksi valitun verkkosivuston lähtötasoanalyysi, analyysissa selvinneiden muutosten toteutus, jatkuvat kehitystoimenpiteet, toimenpiteiden seurannan vaikutukset ja asiakkaan liiketoimintaa tukeva raportointi hakukoneoptimoinnin tuloksista.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää hakukoneoptimoinnin mahdollisuuksista tukea verkkoliiketoimintaanne muiden palveluidemme lisäksi!

d
a